Youtube Music voordelen

 Youtube Music voordelen

In 2018 werd voor het eerst Youtube Music uitgerold. Het zou een alternatief moeten worden voor Spotify voor het onbeperkt luisteren van muziek zonder reclame. In vergelijking tot Spotify hebben ze een redelijk vergelijkbaar aanbod met muziek. Het principe is ook vrijwel hetzelfde. Je kan kiezen voor een gratis account met reclame of een betaalt abonnement voor € 12 waarbij je geen last meer van reclame hebt. Voor € 15 kan je ook kiezen voor een gezinsabonnement waarbij meerdere leden gebruik kunnen maken van Youtube Music. Maar wat is nu het voordeel bij Youtube Music?

Perfect voor muziek suggesties

Eén van de grootste pluspunten achter Youtube Music is dat Google de eigenaar is. Google is perfect in het analyseren van consumentengedrag. Op basis van de muziek die je luisert en leuk vindt maken ze je persoonlijke afspeellijst. De afspeellijst komt dicht in de buurt van wat je echt leuk vindt. Geef het systeem wel even de tijd om je muziek smaak te leren. Ze leren je muzieksmaak pas echt kennen doordat je regelmatig muziek luistert via Youtube Music.

Suggesties op basis van locatie

Een leuke gadget bij Youtube Music is dat als je de app via je telefoon gebruikt je suggesties op basis van locatie kan krijgen. In de sportschool geven ze je bijvoorbeeld een suggestie met een stoere work-out lijst terwijl je op andere locaties zoals de Eiffeltoren romantische muziek krijgt te horen. Google heeft als pluspunt dat ze veel data in huis hebben om een unieke suggestie te doen in tegenstelling tot Spotify.

Schakel tussen video en audio

Een groot pluspunt aan Youtube Music is dat je eventueel de optie krijgt om de video te bekijken. Stel je luistert een liedje en je bent stiekem wel benieuwd naar de video. Dan kan je dit aantikken in de app en krijg je direct de video tegelijkertijd met het liedje te horen. Overigens kan je ook volledig doorschakelen naar de Youtube selectie. Bijvoorbeeld als jee en liedje van Michael Jackson luistert en hij er toevallig ook een interview over gegeven heeft. Je kan zo meer over het liedje leren door de video te bekijken. Youtube Music laat je hier perfect tussen schakelen.

Welke aanbieder kan je het beste kiezen?

Dit is heel persoonlijk. Als je graag niet alleen muziek luistert, maar ook de videos bekijkt kan Youtube Music een betere optie zijn. Terwijl de bibliotheek en zoekfunctie bij Spotify beter werkt. De keuze tussen beide systemen is eigenlijk heel persoonlijk. Google kennende zullen ze er alles aan doen om Youtube Music in de toekomst verder te verbeteren.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply