Alles over Vinted

 Alles over Vinted

Vinted is van oorsprong een uitvinding uit Litouwen. Het is een online marktplaats voor tweedehands kleding en is in meer dan 10 landen actief in Europa. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en in 2010 en 2012 verscheen er een mobiele app van het bedrijf. In 2016 ging Vinted bijna failliet en besloot de Nederlander Thomas Planetenga het bedrijf over te nemen. Met succes wist hij het bedrijf winstgevend te krijgen en in 2020 bestormd de online marktplaats ook Nederland en België met tweedehands kleding.

Hoe werkt Vinted?

Verkopers kunnen op de online marktplaats gratis adverteren. Je maakt een paar foto’s met je mobiele telefoon van het product dat je wilt verkopen. Via de app upload je de foto’s, vul je de beschrijving in en een prijs. Als het artikel verkocht is moet je het zelf versturen en binnen 5 werkdagen moet de koper het in huis krijgen. De koper betaalt de verzendkosten. Als de koper het artikel ontvangen heeft wordt het geld uitbetaalt op je bankrekening.

Servicekosten voor de koper

Uniek bij Vinted is dat de verkoper niets betaalt om z’n kleding aan te bieden. De koper betaalt servicekosten over z’n aankopen. Dit is een vast bedrag van € 0,70 per transactie en 5% van de verkoopprijs. Als je een item van € 10 aanschaft komt hier dus € 1,20 aan transactiekosten bovenop. Je krijgt dit direct te zien bij het afrekenen, waardoor er geen verrassingen achteraf zijn.

Koper bescherming in ruil voor servicekosten

Vinted heeft als voordeel dat je als koper bescherming krijgt. Je krijgt de garantie dat de producten echt geleverd worden. In ruil hiervoor betaal je servicekosten. Daarnaast krijgt de verkoper je betaalgegevens niet in handen. Dit komt doordat je rechtstreeks aan Vinted betaalt. Zij kunnen je geld ook terugbetalen. Een extra pluspunt is dat het zelfs mogelijk is om je producten te retourneren. Dit is handig als het toch niet past. De verkoper kan het daarna weer opnieuw te koop aanbieden.

Betalen via Vinted

Een betaling uitvoeren via Vinted is ook vrij eenvoudig. Je kan kiezen uit verschillende betaalmethodes om het geld over te maken. Je kan betalen via Paypal, creditcard of de Vinted portemonnee. In de Vinted Portemonnee kan je geld storten en hieruit kan je betalingen uitvoeren. Handig als je geen creditcard of Paypal account in je bezit hebt. Als je een aankoop gedaan hebt kan je binnen 5 werkdagen het pakket ontvangen. Je geeft vervolgens aan dat alles oké is en het geld wordt overgemaakt naar de verkoper.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply