Gmail of Yahoo mail?

 Gmail of Yahoo mail?

Je bent van plan om binnenkort een nieuw gratis e-mailadres aan te maken. Er is alleen één probleem je kan niet goed kiezen tussen Gmail of Yahoo mail. Beide zijn gratis, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen? Wij hebben de verschillen van Gmail of Yahoo voor je op een rijtje gezet. Op basis hiervan kan je een keuze maken voor een gratis e-mailaccount.

Wat is Gmail?

Gmail is onderdeel van Google en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste e-maildiensten ter wereld. Gmail groeide vooral in bekendheid doordat je ene Gmail account nodig hebt voor Android toestellen. Vooral de Gmail app wordt gezien als gebruiksvriendelijk om mee te mailen. De mailtjes komen als een soort conversatie onder elkaar te staan. Je kan zo eenvoudig een vorig mailtje terugkijken of reageren. De Gmail app is op elke smartphone te installeren, maar je kan je mail ook bereiken via je internetbrowser. Het is ook mogelijk om meerdere e-mailaccounts aan je Gmail te koppelen. Vanuit de App kan je via het menu direct tussen de verschillende accounts schakelen. Dit is handig als je een Gmail voor je werk of privé bezit. Nog een groot pluspunt is de spamfilter van Gmail. De spamfilter schijnt de meeste berichten te filteren die echt spam bevatten en is zelflerend. Kortom je wordt niet meer lastig gevallen door ongewenste e-mails.

Wat is Yahoo?

Yahoo is net als Google een Amerikaanse zoekmachine en heeft naast een zoekfunctie een gratis maildienst. In ruil voor de gratis maildienst krijg je wel reclame te zien. Wil je geen reclame in je mailbox? Dan kan je overwegen te betalen voor Yahoo plus. Yahoo draait inmideels al heel wat jaartjes mee en staat bekend om de innovatieve app. Je kan hierbij net als bij Gmail meerdere e-mail accounts checken. Je kan de inbox ook helemaal ontwerpen aan de hand van je eigen stijl en kleur. Je kan via Yahoo ook extra veilig inloggen op je mailbox. Bijvoorbeeld door in te loggen met een SMS code. Zo kan niemand zomaar meer op je mailbox inloggen.

Welk e-mailaccount kan je het beste kiezen?

Eigenlijk is dit heel persoonlijk. Als je een alternatief zoekt voor Gmail, dan is Yahoo perfect. Maak je gebruik van een Android toestel? Dan adviseren we je om voor Gmail te gaan. Met een Gmail account kan je ook zaken op je telefoon regelen en apps downloaden. Kortom het ligt echt van je eigen persoonlijke situatie af welk e-mailaccount je het beste kan kiezen.

admin

Gerelateerd

Leave a Reply