Wat moet je weten voordat je in het buitenland gaat werken?

 Wat moet je weten voordat je in het buitenland gaat werken?

Jij staat voor een grote uitdaging: je gaat in een nieuw land werken. Of je kiest voor een warm land als Spanje of Marokko of een kouder land als Zweden of IJsland – je krijgt te maken met een nieuwe cultuur. Om goed te kunnen wennen aan deze nieuwe cultuur is het goed om eerst te begrijpen hoe onze Vlaamse cultuur in elkaar steekt. Lees snel verder en raak geïnformeerd!

Chauvinisme

Als Belgen kunnen we het af en toe niet goed begrijpen waarom mensen enorm veel liefde voor hun land voelen: iets wat je mogelijk gelijk zult merken wanneer je de grens oversteekt. Men is een stuk trotser op hun land en zijn bereid om veel te dingen te doen uit deze naam. Het is niet gek dat we in België niet veel begrijpen hiervan, aangezien veel dingen hier worden opgesplitst in Vlaanderen of Wallonië. Toch is het goed om deze vorm van chauvinisme wel te onthouden, aangezien je minder snel wegkomt met een negatieve mening over je nieuwe land.

Humor

Een grapje moet kunnen, toch? Vraag het rond in je omgeving en iedereen zal het er waarschijnlijk mee eens zijn. Maar, in het buitenland zullen de meningen hier anders over zijn, vooral wanneer we het hebben over zakelijke momenten. Het ligt er een beetje aan naar welk land je gaat: in Nederland en Engeland hoort een grapje hier en daar bij zaken doen, in landen als Duitsland en Spanje juist helemaal niet. Weet dus goed wie je voor je hebt, aangezien een grapje zo maar eens het einde van een zakelijke relatie kan betekenen.

De keuken

Het zal je niet verbazen om erachter te komen dat de keuken in je nieuwe land anders is dan je gewend bent, maar toch is het in veel gevallen wel even schakelen. In België houden we natuurlijk van een goede portie frieten; iets wat je in het buitenland amper tegenkomt. Ook andere delicatessen zijn een stuk lastiger te vinden, tenzij je echt op zoek gaat naar een Belgische frietentent. Natuurlijk is deze nieuwe keuken helemaal niet erg: een lekker paella gaat er zeker in, toch?

Succes!

Heb jij nog geen baan gevonden in je land naar keuze? Neem dan gelijk een kijkje op Gedma.be en vind je droomjob op eenvoudige wijze!

admin

Gerelateerd