Wat te doen tegen wespen in de zomer?

 Wat te doen tegen wespen in de zomer?

De zomer breekt weer aan en dit is natuurlijk geweldig nieuws. Lekker veel tijd buiten besteden in de gloeiende zon en in de natuur. Maar hier zit natuurlijk ook het grote nadeel aan vast dat de wespen ook weer naar buiten komen. Hoewel wespen voordelen hebben in de natuur, hebben ze in het menselijke leven voornamelijk nadelen. Maar wat kan je eigenlijk doen om te zorgen dat wespen je niet teveel lastig vallen in de zomer?

Geuren tegen wespen

De eerste optie om wespen op afstand te houden is om geur te gebruiken. Wespen komen over het algemeen op zoete geuren af. Er zijn namelijk een aantal geuren waar wespen slecht tegen kunnen. De eerste geur die wespen op afstand houdt is lavendel. Je kan dus lavendelplanten in de tuin plaatsen als je wespen in de tuin wilt weghouden. Verder werkt knoflook goed tegen wespen. Deze geur vindt de mens helaas ook niet lekker dus zal niet veel gebruikt worden in huis om wespen op afstand te houden. Een geur die door veel mensen geliefd wordt en door wespen gehaat wordt is wierook. Steek dus elke dag een staafje wierook aan om wespen op afstand te houden.

Weg met het wespennest

Het kan voorkomen dat je een wespennest in huis of in de tuin hebt waardoor je regelmatig last hebt van wespen. Je moet dan direct het wespennest verwijderen. Dit kan je zelf doen, maar je kan ook een professional hiervoor inschakelen. Zelf een wespennest verwijderen kan risico’s met zich mee brengen. Wespennesten bevinden zich vooral in en rondom het huis waar ze beschermt zijn tegen alle weersomstandigheden. Ze zitten bijvoorbeeld voornamelijk onder dakgoten, in tuinhuizen, in struiken of op de zolders.

Middeltjes tegen wespen

Om wespen weg te jagen kan je ook vaak middeltjes spuiten en smeren. Er zijn veel middeltjes die speciaal zijn ontwikkelt om wespen weg te jagen. Er zijn ook een aantal middelen die andere doeleinden hebben, maar ook goed dienen voor het wegjagen van wespen. Onder deze laatste categorie valt bijvoorbeeld tea tree olie of citronella olie. Dit zijn natuurlijke olies die gebruikt worden tegen wespen. Smeer deze olie op je huid om wespen weg te houden. Verder kan je altijd water gebruiken tegen wespen.

Wespen verjagen

Wespen kan je op een aantal manieren verjagen. Je kan bijvoorbeeld sprayen met haarlak naar de wespen. Verder kan je een plantenspuit gebruiken om de wespen met water te besproeien. Door het water krijgen zij natte vleugels waardoor ze niet meer goed kunnen vliegen. Verder kan je natuurlijk een wesp altijd wegjagen met een vliegenmepper.

Zorg voor een wespvrije zomer met bovenstaande tips.

admin

Gerelateerd