Waarom een advocaat bouwrecht inschakelen?

 Waarom een advocaat bouwrecht inschakelen?

Waarom een advocaat bouwrecht inschakelen?

Een huis of een ander gebouw bouwen is een project wat voor velen een van de duurste investeringen van het leven is. Na vele jaren sparen kunnen de bouwplannen dan eindelijk worden omgezet in een werkelijk project. Ligt het eerste plan op tafel? Dan wordt vanaf nu alles heel concreet. Vanaf de zoektocht naar de perfecte bouwgrond tot de betaling zijn er heel veel partijen betrokken. Dit gaat van de bouwheer tot een immokantoor en installateurs van keukens en sanitair etc. Met zoveel verschillende betrokken partijen kan het al eens voorvallen dat er ergens in het project iets fout loopt en dat je in een bouwconflict verzeild geraakt. Kom je in een situatie van bouwconflict terecht? Dan zal je de regels moeten volgen van het bouwrecht.

Wat is bouwconflict precies?

Een bouwconflict kan telkens langs twee kanten komen, als aannemer en als particulier. Als aannemer word je ingehuurd door hetgeen waarin jij gespecialiseerd bent. Maar toch kan het voorvallen dat er op een werf conflicten komen met bijvoorbeeld onderaannemers, medecontractanten of met de bouwheer die jou verantwoordelijk stelt voor zaken zoals fouten of vertragingen. Voor al deze conflicten schakel je best een advocaat bouwrecht in. Daarnaast kan je als particulier ook conflicten ondervinden. Laat je je woning bouwen of enkel je dak vernieuwen? Als particulier reken je op de expertise van je aannemer. Ben je na afloop niet tevreden van de geleverde kwaliteit of over de factuur met de vooropgestelde offerte? Jij hebt recht op verdediging van jouw belangen. Ook als particulier schakel je in deze situaties best een advocaat bouwrecht in. 

Schakel een advocaat bouwrecht in:

Hoe meer partijen er betrokken zijn in het bouwproces, hoe groter de kans is dat er een geschil ontstaat. Grote ondernemingen hebben vaak toegang tot een interne afdeling of dure advocatenkantoren. Kleine ondernemingen of privé personen hebben het meestal moeilijker om aan dergelijk juridisch advies te komen, daarom staat er een advocaat van Peterfreund & Associates voor je klaar. Het doel is om mensen met kleine ondernemingen of privé personen toegang te verschaffen tot het best mogelijke juridische positie. Advocaat Bouwrecht in Antwerpen is gespecialiseerd in bouwrecht. 

Peterfreund & Associates staat voor je klaar:

Met jarenlange ervaring en de expertise in bouwrecht, heeft Peterfreund & Associates de professionele kennis die nodig is om geschillen van het bouwrecht te begeleiden. Je kan op ons rekenen om actief in dialoog te gaan met verschillende betrokken partijen, zowel voor de werf als andere onderhandelingsgesprekken. In andere situaties, zoals voor de bevoegde rechtbank, staan wij ook voor je klaar. 

admin

Gerelateerd