Terug naar je ex: do or don’t?

 Terug naar je ex: do or don’t?

Je crush die je hart heeft gebroken een tweede kans geven? Is dat een verstandig idee? Kunnen mensen écht veranderen? En wat doe je met deze gevoelens van weleer? Je leest het in deze blog! 

De situatie

Je bent een happy single, maar de nachten alleen met je sextoy kunnen toch wat eenzaam worden. Je gedachten dwalen af naar die ene ex die je moeilijk kan vergeten. We kennen het. Maar geef je gevolg aan deze gedachten, of laat je ze voor wat ze zijn? Om te beginnen: geen enkele persoon is dezelfde. Een standaard antwoord op bovenstaande vragen is nogal moeilijk te geven. Maar, we zouden onze eigen zelve niet zijn, als we niet zouden proberen je een zo goed mogelijk antwoord te geven. 

De brokken lijmen

Start bij het begin. Stel jezelf de vraag: is deze persoon de moeite waard? Zo’n pro en contra lijstje, het klinkt cliché, maar het kan je een goed overzicht geven over hoe jij je bij deze fameuze ex-liefde voelt. Meer pros dan cons? Dan is het hoogstwaarschijnlijk wel een goed idee om af te tasten waar jullie relatie na al die jaren nog heen kan gaan. Zijn er bepaalde redenen geweest waardoor jullie romance is gestrand? Ontrouw, leugens of overspel? Dan is het vaak moeilijk om de brokken te lijmen en met een schone lei te beginnen. Het vertrouwen heeft immers een stevige deuk gekregen. En hoewel er heel wat veranderd lijkt te zijn en er wat jaren zijn gepasseerd, blijft de vraag of dit gedrag en deze gebeurtenissen zich niet zullen herhalen. Kans op twee keer hartpijn, de meesten wagen zich er liever niet aan. 

But what if it works? 

Het hangt enerzijds af van jouw relativeringsvermogen en de afstand die je ondertussen hebt kunnen nemen van de gebeurtenissen in het verleden. In het kort: doet het nog pijn? Anderzijds kunnen we ervan uitgaan dat de mate waarin de ander zijn of haar fouten heeft ingezien en in hoeverre gedragsverandering hierin een rol heeft gespeeld beslissend zijn. Veel factoren waar je rekening mee dient te houden dus, want hoe kom je daar nu achter? Bekijk het van een afstand; ga niet meteen all-in, wees op je hoede en ga op zoek naar aanwijzingen waarop je je kan bezeren. Zet je Sherlock Holmes hoed op en ga op onderzoek!

Geen relatie dan maar? 

Blijkt het toch allemaal niet zo koosjer te zijn? Dan overweeg je misschien het pad van friends with benefits. Ons advies? Don’t do it! Dan blijf je liever bij je satisfyer pro 2 beste vriendin, want sex met je ex, dat vraagt om problemen. 

admin

Gerelateerd