Online een laadpaal kopen is eenvoudig

 Online een laadpaal kopen is eenvoudig

Een laadpaal kopen lijkt op het eerste gezicht een hele klus. Als je nieuw bent in de wereld van elektrisch rijden, kom je veel onbekende dingen tegen. Dit zorgt in ruil weer voor onzekerheid en vaak ga je het liefst naar de experts voor advies. Zij weten ten slotte waar ze het over hebben. Toch is het zelf kopen van een elektrische laadpaal stukken eenvoudiger dan je denkt.

Welke laadpaal past het beste bij mijn auto?

Er is ondertussen een aardig aanbod van laadpalen die allemaal hun eigen functies hebben. Welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw auto, hangt dan ook af van meerdere factoren. Wat is bijvoorbeeld het laadvermogen van je auto? En wil je een 1-fase of 3-fase lader? Veel bedrijven gooien je niet zomaar in het diepe en bieden online hulpmiddelen aan die je helpen in het proces.

De eerste stap bestaat uit het aangeven van het merk en type auto je hebt. Afhankelijk van of je de laadpaal privé of zakelijk wilt gebruiken, worden er een paar laadpaalopties gegeven die het meest geschikt zijn voor de betreffende situatie. Je kan ervoor kiezen een voorkeur te geven aan een van de getoonde laadpalen, maar dit is niet verplicht. Het aanvragen van een offerte voor advies op maat is geheel vrijblijvend. Aan de hand van jouw ingevulde informatie, plannen we een online schouwing waarin we de mogelijkheden voor jouw situatie bespreken.

De kosten van een laadpaal

Om meteen met de deur in huis te vallen: een laadpaal is zeker een investering. Het volledige kostenplaatje verschilt per situatie. De kosten van de verschillende laadpalen lopen uiteen en ook weegt de complexiteit van de installatie mee in de prijs. Komt er bijvoorbeeld veel graafwerk kijken bij de installatie en ligt de meterkast ver van het punt waar de laadpaal komt, dan lopen de kosten al hoger op.

Je hebt een keus gemaakt, nu de installatie

Wanneer je oog is gevallen op een laadpaal en je weet waar deze geplaatst moet worden, kan je een afspraak maken voor een laadpaal thuis installeren. Het is aan te raden dit te laten doen door een expert, omdat het gevaarlijk kan zijn dit zonder kennis zelf te ondernemen. De installateurs testen de laadpaal voor vertrek en leggen precies uit hoe deze werkt.

Het deel van het proces wat het lastigst is, is dus de installatie. Wees daarom niet bang om zelf op onderzoek uit te gaan om een laadpaal te vinden.

admin

Gerelateerd