Omarm jezelf, je bent niet alleen

 Omarm jezelf, je bent niet alleen

We zullen dit artikel meteen maar beginnen met een feitje. Als vrouw ben je gemiddeld 451 keer ongesteld in je leven. Heftig toch? Als je dit bij elkaar optelt is dit 7,4 jaar van je leven! Dit is nogal een tijd. Om het voor jou makkelijker te maken, hebben wij uitgezocht wat je kunt doen om deze jaren zo makkelijk mogelijk door te komen. In dit artikel vertellen wij je precies wat je moet doen als jij in een zo’n periode zit. 

Verwen jezelf een beetje meer

Je hebt het even wat moeilijker in deze periode van de maand. Wees dan ook niet te hard voor jezelf! Trek lekker je huispak aan, koop een bak met ijs en zet je favoriete film aan. Niemand vraagt je om streng te zijn voor jezelf, dus doe het dan ook niet. Het ongemak is al groot genoeg, maak je leven dus zo makkelijk mogelijk. Heb je moeite met eten? Onze tip: met fortimel dieetvoeding krijg je toch de energie, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen binnen die jouw lichaam nodig heeft om deze dagen door te komen! 

Dans zoals ze in het Midden-Oosten doen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je ongesteld bent, maar dansen helpt de menstruatiekrampen te verzachten. Vrouwen in het Midden-Oosten buikdansen hun krampen gewoon weg. Nu vraag jij je misschien af hoe dit kan. Dit komt doordat dansen de doorbloeding in je buik bevordert je bekkenbodem versterkt en je spieren soepel en elastisch maakt. 

Ga met de kippen op stok

Je voelt je belabberd en kan eigenlijk niet wachten om terug in bed te kruipen. Waar wacht je op? Doe het gewoon! Ga lekker op tijd naar bed, luister naar je lichaam. En heb je een lover? Kruip er dan lekker dicht tegenaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de geur van je partner ervoor zorgt dat je beter slaapt. Alles voor de wetenschap!

Praat erover met je lotgenoten

Niemand neemt het je kwalijk als jij in je periode zit. Praten lucht op, dus deel het gewoon met anderen! Je bent echt niet de enige die last heeft van hoofdpijn, buikkramp en een slecht humeur. Iedere vrouw weet in welke situatie jij je bevindt. Zoek je lotgenoten op en maak het bespreekbaar. You’re never alone! Heb jij in je periode ook last van incontinentie? Probeer dan eens tena lady om de dag door te komen. 

Dus zit jij weer in je periode? Bedenk dan dat er genoeg dingen zijn die je kunt doen. Verwen jezelf, dans wat meer, ga vroeg naar bed en maak het bespreekbaar. Maar bovenal: Omarm jezelf, je bent niet alleen!

admin

Gerelateerd