Jouw septische put vakkundig laten legen

 Jouw septische put vakkundig laten legen

Wanneer jouw septische put verstopt is, levert dat doorgaans veel hinder op. Je wilt dan ook dat de verstopping snel verholpen wordt. Echter, je kunt een septische put niet zelf legen. In de put bevinden zich namelijk gevaarlijke stoffen die schadelijk zijn voor je gezondheid. Schakel bij een verstopte put daarom altijd een expert in. Voorkom gevaarlijke situaties en laat de septische put vakkundig legen.

Wat is een septische put precies?  

Dagelijks gebruiken we allemaal veel water voor uiteenlopende activiteiten. Je moet hierbij denken aan het water dat je tijdens het douchen gebruikt. Maar ook aan het water dat je na een toiletbezoek doorspoelt. Je staat er tijdens het gebruik van deze sanitaire voorzieningen waarschijnlijk niet bij stil. Maar al dat water moet nadat jij het gebruikt hebt, gezuiverd worden. Dit zuiveringsproces gebeurt in een septische put. Een septische put kun je zien als één grote bak met diverse tussenschotten. Deze tussenschotten scheiden de vloeibare substantie van de vaste deeltjes. Een septische put is dus bedoeld voor de zuivering van het afvalwater van jouw huishouden.

Optimaliseer de werking van de put

Een goedwerkende septische put is eigenlijk onmisbaar voor een huishouden. Wanneer je kampt met een verstopping kan jouw wooncomfort namelijk ernstig worden verstoord. Schakel daarom direct de experts van Putprobleemkwijt in als je kampt met een verstopping. Zij kunnen jou vakkundig en snel van het probleem afhelpen. Maar uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. Dit geldt ook voor putproblemen. Door de werking van de put te optimaliseren, kun je de kans op verstoppingen verkleinen. Zorg er daarom voor dat de biologie in de put goed op peil is. Dit houdt in dat er voldoende bacteriën aanwezig moeten zijn. Voorkom bijvoorbeeld dat er chloor of andere chemische middelen in de put terechtkomen. Deze middelen doden namelijk de bacteriën die juist nodig zijn in de septische put.

Wanneer moet de put geleegd worden?

Door de biologie in de septische put te optimaliseren, verklein je de kans op verstoppingen. De put hoeft hierdoor minder snel geleegd te worden. Toch zal uiteindelijk iedere septische put een keer geleegd moeten worden. Maar wanneer is dat het geval? Wat zijn de tekenen die duiden op een overvolle put? Er zijn een drietal aspecten waaraan je een volle septische put kunt herkennen. Allereerst duidt stankoverlast op een volle put. Maar ook wanneer het geloosde water heel vuil is, moet de put geleegd worden. Daarnaast kun je het ook in huis merken. Loopt het water op alle plekken in huis niet meer goed weg? Dan weet je dat het tijd is om de septische put te laten legen.

admin

Gerelateerd