Hoe zou je jouw tuin het beste kunnen inrichten tijdens de lockdown?

 Hoe zou je jouw tuin het beste kunnen inrichten tijdens de lockdown?

Met een mediterrane tuin kom je de lockdown wel door!

Tuinsets zijn ideaal om de lockdown mee door te komen. Als op vakantie gaan een risico vormt, kun je ook lekker genieten in je eigen tuin. Wat is er beter dan jouw tuin om te toveren tot een mediterrane tuin? Met goedkope tuinmeubelen ben je er al!
In dit blog vertellen we hoe ook jij een mediterrane tuin kunt creëren.

De kenmerken van een mediterrane tuin

Een mediterrane tuin heeft vele warme en kleurrijke kenmerken. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van aardetinten. Hierbij kun je denken aan bruin, oranje, rood en geel. Deze kleuren hebben een rustige uitstraling. Voor de bestrating van het terras wordt vaak gekozen voor natuursteen. Dit geeft een heerlijk vakantiegevoel en doet direct denken aan zonnige bestemmingen. Muurtjes van stenen of overkappingen van steen geven hetzelfde effect. Met een mooie fontein in de tuin, wordt het geheel afgemaakt.

Tuinmeubelen voor de mediterrane tuin

Een mediterrane tuin is niet compleet zonder de juiste tuinmeubelen. Wat dacht je van tuinsets in een bruine kleur of een warme rode kleur? Met zo’n set geef je jouw tuin een prachtige uitstraling. Vaak wordt er gekozen voor tuinsets die geheel mengen met de de omgeving. Wanneer je dus de keuze maakt voor een tuinset die past bij je terras, dan weet je zeker dat je goed zit. Denk van tevoren goed na welke tuinmeubelen je wenst. Wil je de stoelen kunnen verstellen, zodat je heerlijk kunt zonnen of zoek je vaste tuinstoelen? Er is oneindig veel keuze.

Beplanting

Bij een mediterrane tuin hoort ook specifieke beplanting. Denk aan exotische- en tropische planten, zoals olijfbomen, een bonsaiboom, citrusbomen of passiebloem. Je kunt ook kiezen voor borders in je tuin. Deze krijg je door de planten met warme kleuren te combineren. Voor een echte exotische geur in je tuin, doen geurige planten en bloemen het altijd goed.

Ga op zoek naar jouw tuinartikelen!

Wil jij ook het vakantiegevoel naar jouw tuin halen en aan de slag met het creëren van een mediterrane tuin? Bekijk dan eens online het aanbod van tuinsets. Er zijn veel goedkope tuinmeubelen die ook nog eens van goede kwaliteit zijn. Start met de tuinset en werk van daaruit de rest van de mediterrane tuin af. Wij wensen je veel succes!

admin

Gerelateerd