Hoe maak je reizen met kinderen leuk?

 Hoe maak je reizen met kinderen leuk?

De zomervakantie staat voor de deur en jullie reis is geboekt. Een vakantie in eigen land of juist wat verder weg. Waar je ook heen gaat, het wordt vast en zeker een mooie vakantie met het hele gezin. Na een periode van voorbereiden, is het dan eindelijk zo ver. De kinderen kijken er ontzettend naar uit, maar zelf ben je toch wat nerveus. Je wilt niet alleen dat de vakantie, maar ook de reis naar de eindbestemming soepel verloopt. Met deze tips zorg je ervoor dat jullie vakantie een groot succes wordt.

Onderweg met de kinderen

Of je nou reist met de auto, de trein of het vliegtuig zorg dat je de reis goed voorbereid. Een reis kan lang duren dus vertel je kinderen wat ze te wachten staat. Ga je met de auto op vakantie? Kies er dan voor om ’s nachts te gaan rijden, zodat de kinderen in de auto hun slaap kunnen voortzetten. In de nacht is het een stuk rustiger op de weg en is het donker en koel in de auto. Zijn de kinderen wakker? Zorg dat ze zich voldoende kunnen vermaken. Koop een aantal cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan kleurplaten, boeken of download hun favoriete film op de telefoon of tablet. Wanneer de kinderen zich vermaken op de achterbank, geeft dat jou en je partner ook een goed (vakantie)gevoel.

Kiezen jullie ervoor om voor het eerst te vliegen met de kinderen? Kinderen hebben beperkte bewegingsvrijheid tijdens de vlucht, dus aan jou de taak om van het vliegen een leuke gebeurtenis te maken. Door het opstijgen en landen kunnen kinderen last krijgen van hun oortjes. Zorg ervoor dat ze iets hebben om op te kauwen. Dit vermindert namelijk de druk op de oren. Neem genoeg spelletjes mee voor de kinderen. Dit werkt altijd goed bij kinderen.

Handige reisaccessoires

Er zijn verschillende reisaccessoires te vinden die het reizen een stuk aangenamer maken. We lichten er hier een aantal uit. Kunnen jullie tijdens het reizen slecht in slaap komen? Een slaapmasker kan de oplossing zijn. Het masker zorgt ervoor dat er geen licht naar binnen komt. Hierdoor word je ’s nachts minder vaak wakker. Met een slaapmasker op slaap je dieper en langer. Wil je deze beleving voor kinderen een stuk aangenamer maken? Laat de slaapmaskers bedrukken met de namen van je kinderen of kies voor een opvallende print.

Kofferlabels voor je koffer zijn essentiële reisaccessoires. Zo maak je je koffer helemaal af en is hij herkenbaar. Raak je je koffer kwijt, dan weet de persoon die hem gevonden heeft direct hoe ze met jou in contact kunnen komen. Kofferlabels bedrukken als relatiegeschenk of give-away is een leuk idee. Kies voor een mooi en opvallend ontwerp. Met bedrukte kofferlabels zorg je ervoor dat je bezittingen gemakkelijk terug kan vinden.</p>

Reisstekkers en powerbanks zijn ook onmisbaar tijdens je reis. In sommige landen, zoals Engeland en Amerika, kan je je eigen stekkers niet gebruiken. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. De stekker bevat verschillende soorten stekkers die je in de hele wereld kan gebruiken. Daarnaast is het altijd handig om een powerbank bij je te hebben. Als je telefoon uitvalt, zorgt een powerbank ervoor dat je weer snel bereikbaar bent.

admin

Gerelateerd