Dit is waarom een saunabezoek goed voor je is!

 Dit is waarom een saunabezoek goed voor je is!

Dit is waarom een saunabezoek goed voor je is!

Voor de een is het een momentje van totale ontspanning, terwijl het voor de ander veel te heet, benauwd en te vochtig is. Ondanks die persoonlijke voorkeuren kent de sauna enorm veel gezondheidsvoordelen. Het is voor een aantal mensen dus even afzien, maar het zeker waard. In deze blog vertellen we je er mee rover.

Volledig tot rust komen

Dit is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel aan een sauna, maar zeker wel de waarheid. Je kunt namelijk volledig ontspannen als je in een sauna zit of ligt. Vooral na een lange of stressvolle dag is het heerlijk om even dat momentje van rust voor jezelf te pakken. Dat is ook een reden dat veel mensen ervoor kiezen om een sauna in hun tuin te laten plaatsen. Ook worden er extra gelukshormonen aangemaakt als je in een sauna bent en ontspannen je spieren.

In de sauna voor je huid

Zodra je een stomend hete sauna binnen stapt, gebeurt er van alles met je lichaam. Je kunt het wel een beetje zien als een workout. Als je het dan warm krijgt begin je ook flink te zweten. Door de hoge temperaturen gaan je poriën extra open staan en je bloedvaten verwijden. Dit zorgt ervoor dat de huid goed kan ademen en dus schoon wordt. Verschillende studies hebben uitgewezen dat hoe vaker je een bezoek aan een sauna brengt, hoe meer voordeel je huid hiervan heeft.

Goed voor je weerstand

Een bezoek aan de sauna is goed voor bijna iedereen. Voor zwangere vrouwen, mensen met suikerziekte of mensen met een hoge bloeddruk geldt alleen dat zich beter voor de tijd door de dokter kunnen laten adviseren. Alleen voor baby’s is de sauna ten strengste verboden, omdat ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet goed kunnen regelen.Door bijvoorbeeld één keer in de week naar de sauna te gaan verhoog je je weerstand al aanzienlijk. Je vernauwt en verwijdt namelijk je bloedvaten en traint daarmee je lichaam tegen temperatuurverschil!

Een sauna in je tuin

Dat de sauna goed voor je gezondheid is, is nu wel duidelijk. Vaak moeten mensen aan het begin wennen aan het de ervaring in een sauna. In het geval dat jij dat punt al voorbij bent is het misschien leuk om een kijkje te nemen op de website van welvaere.be. Welvaere verkoopt namelijk de mooiste op maat gemaakt buitensauna’s. Zo kun jij als sauna lover dus zo vaak in de sauna als je zelf wil!

admin

Gerelateerd