Alles wat jij moeten weten over eettafels

 Alles wat jij moeten weten over eettafels

Alles wat jij moeten weten over eettafels

De eettafel, een plek waar je samen komt met anderen, een belangrijke plek in huis. Daarom is het belangrijk een degelijke en fijne eettafel in huis te hebben. Bovendien kan je meer genieten van je maaltijden en gezellige momenten wanneer je in een prettige omgeving zit. Bovendien dient een eettafel niet enkel voor aan te dineren, je kan er ook eens een leuk spelletje aan spelen, uren babbelen of een aperitief organiseren. Het speelt dus een erg belangrijke rol in je woon- of eetkamer. Daarom kan een eettafel kiezen erg lastig zijn, er is namelijk ongelofelijk veel keuze. Wil je alvast een beetje inspiratie opdoen? Neem dan snel hier een kijkje voor meer inspiratie. 

De vorm van de eettafel

Je bent op zoek naar de perfecte eettafel voor in jouw eetkamer of woonkamer, maar moet nog een keuze maken over de vorm van de tafel. Ga je voor een ovale tafel, een ronde tafel, een vierkante of een rechthoekige? Ook moet je de afmeting van je tafel bepalen. We merken bijvoorbeeld dat de ronde tafels erg populair zijn, maar let op, een ronde tafel staat niet in elk interieur. Een rechthoekige tafel past in elk interieur, je moet natuurlijk wel opletten dat de tafel de juiste afmeting heeft. Hou er altijd rekening mee dat er nog minstens 70 cm over is langs de tafel. Wil je een doorgang langs de tafel waar je kan wandelen? Kies dan zeker en vast voor 120 cm. Je vraagt je best af hoeveel personen er aan de tafel zitten, of hoeveel personen je er wilt kunnen plaatsen. 

De breedte van de tafel

Hou er rekening mee dat de breedte van de tafel meestal tussen de 80 en de 100 cm is. De lengte van de tafel hangt dan weer af van het aantal personen. Reken zeker en vast een 60 cm per persoon, de meeste stoelen zijn tussen de 45 en 55 cm breed. Je kan dus best nog wat extra ruimte rekenen zodat iedereen makkelijk kan rechtstaan zonder problemen. Kies je eerder voor een ronde tafel, een tafel met een diameter van ongeveer 120 cm, is geschikt voor 4 personen. Wil je meerdere personen aan je tafel zetten? Dan moet je toch al snel naar een grotere diameter gaan kijken. 

De stijl van de tafel

Hou je van landelijk? Ga dan voor een klassieke tafel, kies voor een mooie stalen klassieke poten met een detail. Wil je eerder voor een stoer model gaan? Kies dan voor robuuste poten. Je houdt best rekening met wat je mooi vindt natuurlijk, denk maar aan de juiste materialen, een houten tafel, een strakke tafel, een betonnen tafel. Tegenwoordig is natuurlijk alles mogelijk, vaak kan je eerst je blad kiezen, denk maar aan een boomstamtafel. En daarna pas je poten, op die manier kan je volledig zelf je eigen tafel samenstellen. Ook houd je best rekening met het onderhoud van de tafel. 

admin

Gerelateerd