4 tips om een winter bbq te organiseren

 4 tips om een winter bbq te organiseren

Barbecues worden vaak geassocieerd met de zomer. Dit is zonde, want de barbecue is gezellig en bruikbaar in meerdere situaties. Een barbecue is eigenlijk een grote oven en je kunt er dus van alles op bereiden. Een winterbarbecue organiseren? De voorbereidingen die getroffen worden, kunnen zo uitgebreid zijn als je zelf wil. Dek de tafel of kies voor een lopend buffet, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Hier zijn 4 tips om jouw winter bbq te laten slagen.

Een winters hoofdgerecht 

Serveer een menu op jouw winter bbq wat je niet zo snel zou verwachten. Vaak wordt een bbq gebruikt voor hamburgers en andere stukken vlees. Maar je kunt ook een groenteschotel of een stoofpot bereiden met bockbier. Andere ideeën zijn gestoofde kip of gebraden kalkoen. De opties zijn eindeloos en je kunt maken waar jij je comfortabel bij voelt. Een winter bbq zorgt ervoor dat je je barbecue optimaal en het hele jaar door gebruikt. 

Winter bbq met warme appeltaart als dessert 

Jaja, een warme appeltaart met slagroom van de barbecue. Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt als je het woord barbecue hoort, het is namelijk niet iets wat je dagelijks hoort. Maar een dessert/toetje maken op de barbecue is zeker mogelijk en smaakt ook nog eens heerlijk. Een perfect dessert voor de tijd van het jaar om de winter bbq mee af te sluiten. 

Zorg voor een warme omgeving 

Een bbq in de zomer wordt vaak buiten gegeven. Maar ook een winter bbq hoor je buiten te geven. Zorg dus dat jouw gasten deze boodschap goed doorkrijgen en dat ze hun warmste kleding aan doen. Verder kun je zelf ook voor een warme omgeving zorgen, letterlijk en figuurlijk. Plaats de stoelen in een kring om een vuurkorf en maak het warm door middel van een aantal heaters. Heb jij een overkapping in je tuin? Dat is super handig tegen regen en tegen het ontsnappen van de warmte van de heaters. Je kunt ook een parasol plaatsen om de warmte te bewaren. Tot slot kun je de stoelen en banken comfortabel maken met kussens en dekens, kun je kaarsjes aansteken en verlichting ophangen om het extra gezellig te maken. 

Maak de winter bbq compleet door winterse dranken te serveren 

Een winterse avond is natuurlijk niet compleet zonder warme winterse dranken. Dit kan een heerlijke kop warme chocomel met een beetje rum erin, maar ook Glühwein. Ben je niet van de warme dranken? Probeer dan een winters biertje of een rode wijn. Tot slot kun je ook non-alcoholische dranken schenken zoals koffie of thee. Groene thee met een neutrale smaak is ook goed te combineren met het avondeten in het geval iemand een warme drank wil, maar niet het bovenstaande wenst. Zo is er voor iedereen wat wils! 

Heb jij ook al zin om een winter bbq te organiseren? Koop dan een barbecue die bij jou past bij Fonteyn om een winter bbq te organiseren!

admin

Gerelateerd