3 redenen waarom de LED-strip steeds populairder wordt

 3 redenen waarom de LED-strip steeds populairder wordt

LED verlichting wordt tegenwoordig in vrijwel elk bedrijf en woning toegepast. De voordelen van LED is inmiddels algemeen bekend en daar wordt zeker nu – nu de energieprijzen historisch hoog liggen – dankbaar gebruik van gemaakt. Door de jaren heen zijn conventionele verlichting steeds meer naar de achtergrond geschoven. Inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld om een ledlamp of led strip in huis of op kantoor te verwerken. Met name ledstrips hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Maar hoe komt dat?

Het grootste verschil met enkele jaren geleden is dat ledstrips toen nog in opkomst waren. Ook was er nog weinig aan ‘gesleuteld’. De strips waren van goede kwaliteit, maar kunnen de kwaliteit van de huidige verlichting niet evenaren. Toen werden ledstrips dan ook met name gebruikt ter decoratie van de woning of als achtergrond- en accentverlichting. Inmiddels is de kwaliteit en de helderheid van deze strips tot zulke grote hoogtes gestegen, dat de lampen zelfs ter vervanging van fluorescentie- en halogeenlampen kan worden ingezet.

Er is dus genoeg veranderd. Maar één ding is zeker: de traditionele LED-strip wordt steeds populairder. Nog niet overtuigd of gewoon nieuwsgierig waarom? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de belangrijkste drie redenen waarom deze populariteit naar grote hoogtes stijgt.

1.      Beste sfeerverlichting in huis

Zeker nu de winter er weer aan zit te komen, zijn we op zoek naar manieren om ons huis sfeervoller te verlichting. We zitten gedurende deze maanden immers meer binnen en het wordt ook nog eens vroeger donker. Dan is het wel zo prettig als je ook over goede sfeerverlichting kunt beschikken. Ledstrips passen uitstekend in dit plaatje. Ze zijn een zeer moderne vorm van LED verlichting en bieden alles wat je nodig hebt om je huis sfeervoller te maken en een geheel andere dimensie te geven.

Het leuke van ledstrips is dat je ze voor heel veel verschillende toepassingen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om accent te leggen op een bepaald voorwerp, maar ook om onopvallend in een meubelstuk weg te werken en zo een geheel intieme en sfeervolle uitstraling aan de ruimte te geven.

2.      Eenvoudig te installeren 

Nog een groot voordeel is dat ledstrips ontzettend gemakkelijk te installeren zijn. Er zijn slechts enkele handelingen voor nodig en bijna iedereen kan dit gewoon zelf doen. Je hebt dus geen extra hulp van buitenaf nodig en je beschikt binnen de kortste keren over heerlijke sfeerverlichting.

Bij de ledstrips worden vrijwel altijd duidelijke instructies geleverd. Als je deze op de voet volgt, kan de installatie eigenlijk nooit misgaan.

3.      Duurzame keuze

Zeker in de huidige tijd zijn we veel meer op zoek naar duurzame verlichting. Manieren om niet alleen het milieu, maar ook de portemonnee te sparen. In dat geval zijn ledstrips een zeer goede keuze. Ze beschikken over de natuurlijke voordelen van LED verlichting en zijn gemaakt van recyclebare materialen. Zo kunnen ze keer op keer hergebruikt worden. Dat geeft een goed gevoel.

admin

Gerelateerd